ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Ο ιατρός Ιωάννης Αναστασόπουλος του Ανδρέα γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα από Μεσσήνιους γονείς. Μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων το πέρασε στην πατρίδα του τη Μεσσήνη, οπού εκεί μπολιάστηκε στην ψυχή του η ιδέα να επιστρέψει στη Μεσσηνία και να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στον τόπο του.
 
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, μία από τις κορυφαίες σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο Ιατρικές Σχολές της Ευρώπης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2004.
 
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος Σμηνίας - Ιατρός στις στρατιωτικές μονάδες της Τρίπολης, της Ελευσίνας και της Ρόδου και ακολούθως εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο περιφερειακό ιατρείο Σκουτάρου Λέσβου. Στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου, εξυπηρέτησε τα χωριά Πέτρα, Μόλυβος, Στύψη, Υψηλομέτωπο, Σκαλοχώρι και Φίλια για περισσότερο από έναν χρόνο και παράλληλα συμμετείχε στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας Καλλονής.
 
Από το 2007 έως το 2009 εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 
Από το 2009 έως το 2013 ειδικεύθηκε στην Κλινική Καρδιολογία στις Καρδιολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου και του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε πλέον των 7 μηνών στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Σισμανογλείου και από ένα τρίμηνο στα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παμμακάριστος καθώς και στην Α’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
 
Ο ιατρός Ιωάννης Αναστασόπουλος από το 2009 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρείου Υπέρτασης της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο», ενώ το 2011 κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας στο 32ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.
 
Μετά το πέρας της ειδικότητας, μετεκπαιδεύτηκε στις νεότερες τεχνικές Υπερήχων Καρδιάς στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και έλαβε κατόπιν εξετάσεων τη διαπίστευση διενέργειας ειδικών υπερηχοκαρδιογραφικών τεχνικών (διοισοφάγειο υπερηχογράφημα, stress echo).
 
O ιατρός έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση δημοσιευμένων εργασιών σε διεθνή περιοδικά κι έχει συμμετοχή σε πληθώρα συνεδρίων με πιστοποιημένη παρακολούθηση και γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις. Το 2012 συμμετείχε στην παγκόσμια πολυκεντρική μελέτη ΤΑΟ.
 
Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Είναι παντρεμένος με τη Ζωάννα Φραγκή - Αναστασοπούλου.

image-131271-logo-doctor.png?1416468354226

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ MD, FESC
Για επισκέψεις κατ’ οίκον, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον καρδιολόγο.

Χρ. Παγώνη 10, Καλαμάτα, Νομός Μεσσηνίας,
​Τ.Κ. 241 00
Τηλ.: 27210 80 667
Κιν.: 6977 73 73 29
Email: i.anastasopoulos@yahoo.gr
 
Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
​08:30 - 13:30 & 17:00 - 20:30

Τετάρτη: 08:30 - 13:30