για ραντεβού καλέστε μας στο 27210-80667

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΩΧΙΝΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ

-

Σε αυτές τις καρδιοπάθειες η τριγλώχινα βαλβίδα που βρίσκεται δεξιά στην καρδιά μεταξύ δεξιού κόλπου και δεξιάς κοιλίας δεν λειτουργεί, δηλαδή δεν ανοίγει ή δεν κλείνει σωστά ή δεν έχει αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε και έτσι το αίμα δεν μπορεί να περάσει από το δεξιό κόλπο στην δεξιά κοιλία και να προωθηθεί στους πνεύμονες.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ

-

Η πνευμονική βαλβίδα βρίσκεται στη δεξιά κοιλία και την αρτηρία που μεταφέρει το αίμα στους πνεύμονες (πνευμονική αρτηρία). Το αίμα μεταφέρεται προς τους πνεύμονες για να εμπλουτιστεί με οξυγόνο και να το μεταφέρει στο υπόλοιπο σώμα. Οι παθήσεις της πνευμονικής βαλβίδας εμποδίζουν τη ροή του αίματος από την καρδιά προς τους πνεύμονες.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΙΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ

-

Η μιτροειδής βαλβίδα βρίσκεται ανάμεσα στην αριστερή κοιλία και στον αριστερό κόλπο. Η μιτροειδής βαλβίδα μπορεί να πάσχει από ανεπάρκεια ή από στένωση. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Στην περίπτωση αυτή, οι πτυχές της βαλβίδας δεν κλείνουν σωστά, με αποτέλεσμα την παλίνδρομη κίνηση του αίματος προς τον αριστερό κόλπο της καρδιάς. Η πιο συνήθης αιτία του φαινομένου αυτού είναι η πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας

Διαβάστε Περισσότερα
< 1 2 >